Mijn naam is Phyllis Winkens-Besems, ik ben 31 jaar oud en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Op deze pagina lees je meer over mijn achtergrond en het ontstaan van Winkens Legal.

Opleidingen
– 2017 – 2018: Insolventierecht voor Curatoren – CPO
– 2014 – 2017: Beroepsopleiding advocatuur – Nederlandse Orde van Advocaten
– 2012 – 2013: Master Forensica, Criminologie en Rechtspleging – Universiteit Maastricht
– 2011 – 2012: Master Ondernemingsrecht – Universiteit van Tilburg
– 2008 – 2011: Bachelor Recht en Management – Universiteit van Tilburg

Werkervaring
In april 2013 ben ik begonnen als insolventiemedewerkster/secretaresse op een klein advocatenkantoor. In november 2014 ben ik beëdigd tot advocaat en begon ik aan de beroepsopleiding. In november 2017 zat de beroepsopleiding er op. Ik ben direct doorgegaan met een specialisatieopleiding, namelijk de CPO-opleiding Insolventierecht voor Curatoren. Deze opleiding heb ik in maart 2018 met succes afgerond.

Toch kwam daar op enig moment de twijfel. Is de advocatuur wel wat ik voor altijd wil doen? Na lang wikken en wegen kwam daar de beslissing: nee. Aldus heb ik sinds 1 november 2018 de toga ‘aan de wilgen gehangen’, heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik bij een IT-bedrijf als office manager aan de slag gegaan. Superleuk, afwisselend en uitdagend.

Waarom dan toch een eigen juridische adviespraktijk beginnen? Omdat ik de kennis in huis heb en omdat ik op deze wijze bezig kan zijn met het recht op een manier die ik leuk vind. Het is niet mijn primaire inkomen en daarom doe ik alleen wat ik uitdagend vind. En dat maakt dat ik het werk een stuk leuker vind en hetgeen dat ik doe, ook met volle overgave doe.

Het voordeel voor jou? Wel de ervaring, maar niet het tarief van een advocaat!