Dé juridische podcast voor ondernemers!

Podcastcover

Hé jij – ambitieuze ondernemer! 

WIL JIJ WEGWIJS WORDEN IN DE JURIDISCHE JUNGLE? 

Luister mijn podcast en weet wat er op juridisch gebied komt kijken bij ondernemen!

Want juridisch hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Luister hier naar de podcast!

Legal & Business met Phyllis

Waarom deze podcast?

Ondernemen: het is iets waarvan ik altijd al riep dat ik het ooit zou gaan doen. Hoe of wat precies? Ik had nog geen idee. Maar het ondernemersbloed stroomt door de aderen en ooit zou mijn kans komen. 

Dat ik als zelfstandig ondernemer juridisch advies zou gaan geven zag ik niet aankomen. Tijdens mijn rechtenstudie was mijn focus op de advocatuur gericht en daar zag ik mijzelf niet zo snel aan de slag gaan als zelfstandige. 

Toen ik stopte als advocaat wist ik niet goed wat ik dan zou willen doen. Dan is het extra mooi om te zien hoe dingen kunnen gaan lopen!

Na enkele maanden kriebelde het juridische toch weer en zonder mijn advocaat-titel waren er ineens veel meer mogelijkheden. Ik kon natuurlijk gewoon voor mijzelf starten als jurist: gewoon even naar de KvK en ik had mijn eigen bedrijf!

Wat moet je allemaal regelen als je start met ondernemen?

Maar er komt natuurlijk meer bij kijken. Moet ik mijzelf ook verzekeren en zo ja, waarvoor? Hoeveel procent van mijn omzet moet ik apart zetten voor belastingen

Gelukkig was ik al wel bekend met de juridische documenten die ik nodig had. Maar wist je dat ik zo ongeveer de eerste twee jaar zonder algemene voorwaarden heb gewerkt? Dat kan namelijk gewoon: die heb je niet verplicht nodig. Verder had ik een overeenkomst van opdracht nodig om afspraken vast te leggen met mijn opdrachtgevers. Daarnaast moest ik nadenken over hoe ik omga met de privacy van mijn klanten.

Ik was opgelucht dat ik deze kennis in huis had, maar dacht ook direct aan alle andere (startende) ondernemers die geen flauw idee hebben van wat er op juridisch gebied allemaal komt kijken bij ondernemen. Waar begin je dan met zoeken? Wat kun je wel en niet geloven over wat je leest op internet over bijvoorbeeld algemene voorwaarden? En welke zaken moet je nu echt direct regelen en wat kun je voor je uit schuiven? 

Want eigenlijk wil je natuurlijk gewoon gaan doen waarom je bent begonnen met ondernemen: jouw passie uitoefenen! 

Jij hebt helemaal geen zin om:

  • Uren te Googlen naar wat je nu wel of niet nodig hebt;
  • Verward te raken door alle ingewikkelde termen en tegenstrijdige verhalen;
  • Oók nog eens op zoek te gaan naar hoe jij het toepast in jouw bedrijf.

Want dan komt die struisvogelpolitiek soms toch stiekem om de hoek kijken. “Ja, ik wéét dat ik er iets mee moet doen, ik ga er binnenkort écht mee aan de slag.”

Herkenbaar?

I got you!

Wil jij:

  • Op een juridisch veilige manier ondernemen
  • Weten wat er van jou als ondernemer verwacht wordt in het kader van privacy
  • Jouzelf en jouw bedrijf beschermen als je gaat samenwerken
  • Jouw aansprakelijkheid beperken binnen toegestane grenzen; 
  • Niet meer wegkijken van jouw juridische verplichtingen, maar met zekerheid aan de slag?

Dan is mijn Legal & Business met Phyllis podcast perfect voor jou! In tien afleveringen neem ik jou mee in de juridische kant van het ondernemen.

Elke twee weken op dinsdag komt er een nieuwe aflevering online. 

Gewone taal en praktische voorbeelden

En dat alles…. In gewone mensentaal en met praktische voorbeelden. Zodat je het makkelijk kunt relateren aan jouw eigen bedrijf en ook daadwerkelijk iets met de informatie kunt doen! 

Ik ben ontzettend enthousiast en ik weet zeker dat jij jouw kennis over de juridische kant van het ondernemen gaat verhogen! Zet de podcast aan tijdens een fijne wandeling of ga er echt voor zitten. It’s up to you!

Ben jij er klaar voor om ook de juridische kant van het ondernemen te gaan trotseren en de struisvogelpolitiek achter je te laten?

Kijk niet langer weg, wees niet bang voor wat er allemaal op je af komt: we gaan het makkelijk en toegankelijk maken. Want juridisch hoeft niet ingewikkeld te zijn

P.S.: Wil je zeker weten dat je nieuwe aflevering van de Legal & Business met Phyllis podcast niet mist? Volg mij op Instagram (@winkenslegal) en mis niets.