Privacy

Geen toestemming nodig voor je privacyverklaring

Vraag jij aan je klanten toestemming voor je privacyverklaring? Dat is niet nodig!

Als iemand op jouw website het contactformulier invult, verwijs je naar je privacyverklaring. Toestemming vragen is niet nodig. Het is namelijk een verklaring waarin jij uitlegt hoe je iets doet. 

In jouw privacyverklaring leg je uit wie jij bent, wat je doet met persoonsgegevens en waarom je dat doet. Ook leg je uit wat de rechten zijn van de ‘betrokkene’ (dat is de persoon van wie jij de gegevens verwerkt). Het is aan jou om de personen van wie jij persoonsgegevens verwerkt te informeren over (onder andere) deze onderwerpen. Dat volgt uit de AVG. Door middel van een privacyverklaring voldoe jij aan die informeringsplicht. Maar je hoeft er dus geen toestemming voor te vragen! Dat scheelt weer een vinkje πŸ˜‰ 

Hulp nodig?

Hulp nodig bij je privacyverklaring? Dan heb ik verschillende opties voor je!

  • Quick Scan: een controle op de aanwezigheid van alle wettelijke vereisten met resultaten in een handig rapport – € 49,=
  • Controleren en aanpassen van bestaande privacyverklaring – € 195,=
  • Opstellen van privacyverklaring – € 295,=

De hierboven genoemde prijzen omvatten alle telefonische en e-mailcontacten tussen ons, oplevering van een conceptdocument, het bespreken van dit concept en het opleveren van een definitief document. Prijzen zijn exclusief btw.

Interesse? Mail info@winkenslegal.nl of bestel direct.

Ten slotte: dit is een kort en informatief artikel. Uitzonderingen, mitsen en maren: ik kan er een hele hoop noemen. In mijn artikel probeer ik een algemeen beeld te schetsen, zonder het al te ingewikkeld en lang te maken. Neem voor een specifiek op jou gericht advies altijd contact op.

Recommended Articles